Cel mai bun telefon cu Android din 2013

Cel mai bun telefon cu Android din 2013

Cel mai bun telefon cu Android din 2013 este unul din urmatoarele cinci smartphone-uri: HTC One, Xperia Z1, LG G2, LG Nexus 5 si Samsung Galaxy S4.

2013 a fost un an incarcat pe piata telefoanelor cu Android, toti producatorii au scos telefoane care au impins si mai mult granita performantei in incercarea de a ocupa o cota cat mai mare de piata. Cu totii au incercat sa construiasca cel mai bun telefon cu Android din 2013, unul singur a reusit si, uimitor,  nu este cel la care toata lumea s-ar fi asteptat.

Pentru a le putea diferentia cat mai obiectiv am urmarit la fiecare dintre cele cinci smartphone-uri urmatorii indicatori: grosime, greutate, frecventa procesorului (toate poseda procesoare quad-core), memorie RAM, dimensiune display-ului in inch (toate au rezolutia de 1920 x 1080 pixeli), camera foto in Mp, capacitatea acumulatorului in mAh, versiunea de Android cu care vin echipate si, cel mai important criteriu, pretul fiecaruia in lei.

Dupa ce toate datele au fost adunate, am trecut la notarea fiecarei categorii in felul urmator: am acordat puncte de la 1 la 5 in functie de performanta (5 primind cel mai performant) si pentru pret (5 puncte primind cel mai ieftin telefon), dupa acordarea punctelor le-am insumat si am ajuns la “Cel mai bun telefon cu Android din 2013″.

Inainte de a va spune ce punctaj a primit fiecare smartphone, va prezentam tabelul realizat de noi pentru acest clasament:

Cel-mai-bun-telefon-cu-Android-din-2013

Acum, sa trecem la interpretarea datelor si sa determinam cel mai bun telefon cu Android din 2013:

HTC One a primit urmatorul punctaj: 2 puncte pentru grosime, este cel mai gros smartphone cu Android din acest clasament, 4 puncte pentru greutate, 2 puncte pentru frecventa procesorului, are cel mai slab procesor, 5 puncte pentru memoria RAM, 2 puncte pentru display, are cel mai mic display, 2 puncte pentru camera foto, are cei mai putin Mp, 3 puncte pentru capacitatea acumulatorului, 3 puncte pentru O.S. si 3 puncte pentru pret. 

In total, HTC One, a acumulat 26 de puncte.

Sony Xperia Z1 a primit urmatorul punctaj: 4 puncte pentru grosime, 3 puncte pentru greutate, 4 puncte pentru frecventa procesorului, 5 puncte pentru memoria RAM, 4 puncte pentru dimensiunea display-ului, 5 puncte pentru camera foto, Z1 are cea mai performanta camera foto din acest top, 5 puncte pentru capacitatea acumulatorului, 4 puncte pentru O.S. si 2 puncte pentru pret, Xperia Z1 fiind cel mai scump telefon din acest clasament.

In total, Sony Xperia Z1, a acumulat 36 de puncte.

LG G2 a primit urmatorul punctaj: 3 puncte pentru grosime, 4 puncte pentru greutate, 5 puncte pentru frecventa procesorului, are unul dintre cele mai puternice procesoare, 5 puncte pentru RAM, 5 puncte pentru dimensiunea display-ului, are cel mai mare display, 4 puncte pentru camera foto, 5 puncte pentru acumulator, 4 puncte pentru O.S. si 4 puncte pentru pret.

In total, LG G2, a acumulat 39 de puncte.

Samsung Galaxy S4 a primit urmatorul punctaj: 5 puncte pentru grosime, este cel mai subtire telefon din acest top, 5 puncte pentru greutate, 3 puncte pentru procesor, 5 puncte pentru RAM, 4 puncte pentru display, 4 puncte pentru camera foto, 4 puncte pentru capacitatea acumulatorului, 4 puncte pentru O.S. si 4 puncte pentru pret.

In total, Samsung Galaxy S4, a acumulat 38 de puncte.

LG/Google Nexus 5 a primit urmatorul punctaj: 4 puncte pentru grosime, 5 puncte pentru greutate, 5 puncte pentru frecventa procesorului, 5 puncte pentru RAM, 3 puncte pentru dimensiunea display-ului, 3 puncte pentru camera foto, 3 puncte pentru capacitatea acumulatorului, 5 puncte pentru O.S., acesta fiind livrat cu ultima versiune de Android, v.4.4 KitKat, si 5 puncte pentru pret, fiind cel mai ieftin telefon din acest clasament.

In total, LG/Google Nexus 5, a acumulat 38 de puncte.

Cel mai bunt telefon cu Android din 2013:

Pe prima pozitie, cu 39 de puncte, se afla LG G2, acesta exceleaza la cateva categorii, iar la celelalte primeste note onorabile.

Pe locul doi se afla doua smartphone-uri: LG Nexus 5 si Samsung Galaxy S4, ambele au acumulat cate 38 de puncte.

Pe locul trei, cu 36 de puncte, se situeaza Sony Xperia Z1, acesta are cea mai performanta camera foto, dar si cel mai mare pret din acest clasament.

Pe locul patru, cu 26 de puncte, se afla HTC One, cu toate ca arata uimitor, acesta nu impresioneaza la niciun capitol din cele comparate de noi.

Topul din 2013 al celui mai bun telefon cu Android arata in felul urmator:

1. LG G2

2. Samaung Galaxy S4

2. LG/Google Nexus 5

3. Sony Xperia Z1

4. HTC One

Voteaza acest articol

Click pentru detalii!

You may also like...

1 Response

  1. Decembrie 31, 2013

    […] Cel mai bun telefon cu Android din 2013, LG G2, a fost lansat cu sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>